انواع برگ‌های تنباکو

1403/01/16

سیگار پیچ

انواع برگ‌های تنباکو

تنباکو گیاهی است که انواع مختلفی دارد و در بخش‌های مختلفی از جهان کشت می‌شود. تنباکوها بسته به نوع بذر، نوع کشت، طعم، رنگ، سبکی و سنگینی و... به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. برگ‌های تنباکو از تنوع بسیار بالایی برخوردارند. ما در این نوشته، به طور مختصری به معرفی بعضی از این برگ‌ها خواهیم پرداخت.

 

تنباکوی معطر (Aromatic Fire-cured)

قبل از جنگ داخلی آمریکا، بیشتر تنباکویی که در ایالات متحده کشت می‌شد برگ‌هایی از این نوع بود. این نوع تنباکو در زمین‌های پست و حاصلخیز کاشته می‌شود و حاصلش برگی تیره‌رنگ است. این برگ بسیار معطر بوده و معمولاً در ترکیب توتون پیپ استفاده می‌شود. محل کشت این تنباکو در تنسی، کنتاکی و ویرجینیاست.

 

تنباکوی ویرجینیا (Brightleaf or Virginia)

مدتی پس از جنگ ۱۸۱۲، تقاضایی محلی برای تنباکوی ملایم‌تر و سبک‌تر به وجود آمد. اوهایو، پنسیلوانیا و مریلند شروع به تولید تنباکویی با طعم ملایم‌تر کردند. البته فرایند تولید این برگ تا ۱۸۳۹ به درازا کشید، چراکه کشاورزان باید انواعی از بذر را در محل‌های مختلف کشت می‌کردند تا به طعم موردنظر دست پیدا کنند. تولیدکنندگان دریافته بودند که خاک‌های شنی در مناطق مرتفع گیاهان نازک‌تر و ضعیف‌تری تولید می‌کنند. کشاورزانی که با زمین نابارور خود قادر به کشت دیگر محصولات نبودند، متوجه شدند که می‌توانند تنباکو بکارند. تا سال ۱۸۵۵، شش منطقه در مجاورت ویرجینیا بازار تولید تنباکو را در دست گرفتند.

 

تنباکو با برگ پهن (Broadleaf)

این تنباکو برگی پهن و تیره‌رنگ دارد و عموماً دارای طعمی قوی است.

 

تنباکوی بارلی (Burley)

معروف است که این تنباکو را نخستین بار فردی به نام جورج وب در سال ۱۸۶۴ پرورش داد و تولید کرد. او در منطقه‌ای در اوهایو زمین داشت و وقتی به کشت تنباکو پرداخت، متوجه شد که نوع متفاوت و جدیدی از برگ تنباکو در زمینش رشد کرده است. تنباکوی بارلی یک تنباکوی نسبتاً تلخ است و به دلیل طعم قوی خود معمولاً به عنوان طعم‌دهنده به ترکیب‌های دیگر اضافه می‌شود. این تنباکو امروزه در نقاط مختلف جهان کشت و تولید می‌شود.

 

تنباکوی کوروجو (Corojo)

این تنباکو که در اصل در منطقۀ Vuelta Abajo در کوبا کشت می‌شود، عمدتاً در ترکیبات سیگار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

تنباکوی کریولو (Criollo)

این تنباکو عمدتاً در ساخت انواع سیگارهای برگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. مشهور است که این تنباکو از تنباکوهای اصلی کوبایی‌ای است که از زمان کلمب وجود داشته. اصطلاح «کریولو» به معنای «دانۀ بومی» است. این تنباکو طعمی مرکب از شیرینی و تندی دارد.

 

تنباکوی دوکا (Dokha)

این تنباکو در ابتدا در امارات، ایران و دیگر کشورهای حاشیۀ خلیج فارس کشت می‌شد. دوکای سنتی تنباکویی بدون هیچ افزودنی است. کلمۀ «دوکا» در عربی به معنای «سرگیجه» است و بنابراین این تنباکو از نامش پیداست که تنباکویی سنگین و با نیکوتین بالا است. این تنباکو را عموماً خرد کرده و با مدواخ دود می‌کنند.

 

تنباکوی سوماترا (Sumatra)

این برگ که به سوماترای اکوادوری معروف است، در اکوادور کشت می‌شود و برای تولید سیگار برگ‌های باکیفیت در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

تنباکوی هابانو (Habano)

برگ هابانو برگی است که با بذرهایی اصالتاً کوبایی رشد می‌کند. «هابانو» یا «هاوانو» به نام پایتخت کوبا اشاره دارد. این تنباکو رنگی تیره و طعمی بسیار تند دارد.



تنباکوی لاتاکیا (Latakia)

این تنباکوی شرقی بیشتر در ترکیب توتون پیپ استفاده می‌شود و طعمی بسیار قوی دارد. رنگ برگ این گیاه نیز نسبتاً تیره است.

 

تنباکوی شرقی (Oriental)

این تنباکو گیاهی با برگ‌های کوچک است که در ترکیه، یونان، بلغارستان، لبنان و مقدونیه کشت می‌شود. تنباکوی شرقی اغلب به عنوان تنباکوی ترکی در جهان شناخته می‌شود. این تنباکو در ترکیبات مختلف سیگار و پیپ به کار می‌رود. برای مثال یک سیگار معمول آمریکایی معمولاً ترکیبی از توتون‌های ویرجینیا، بارلی و شرقی است.

 

توتون پریک (Perique)

پریک یکی از آن تنباکوهای قدیمی است که امروزه به عنوان بخشی از ترکیبات توتون پیپ استفاده می‌شود. این تنباکو بسیار سنگین است و بنابراین به تنهایی و به طور خالص استعمال نمی‌شود. زمانی این تنباکو به صورت مرطوب و تازه جویده می‌شد و به عنوان تنباکوی جویدنی به فروش می‌رسید، اما امروزه دیگر چنین نحوۀ استفاده‌ای ندارد.

 

تنباکوی Shade

ایالت‌های کانتیکات و ماساچوست در آمریکا از مهم‌ترین مناطق تولید این تنباکو در جهان به شمار می‌روند. این تنباکو زیر سایۀ چادرهایی رشد می‌کند تا نور مستقیم خورشید به آن نرسد و دلیل نام‌گذاری آن به تنباکوی سایه‌دار نیز همین امر است. برگ‌های این تنباکو روشن و ظریف‌اند و طعمی ملایم دارند.

 

تنباکوی توک لائو (Thuoc lao)

این تنباکو دود و نیکوتینی بسیار بالا دارد و منحصراً در ویتنام کشت می‌شود. اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان آن نیز کشاورزان برنج در ویتنام هستند.

 

منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Types_of_tobacco

 

دیدگاه‌ها