توتون ویرجینیا

1403/07/11

دربارۀ سیگار

توتون ویرجینیا

 

قریب به ۴۰۰ سال پیش، دانه‌های تنباکو وارد منطقۀ ویرجینیا شدند و در آنجا گونه‌ای از گیاه تنباکو رشد و نمو پیدا کرد که بعدها به Nicotiana Tabacum معروف شد. این مدل توتون به‌خاطر نوع خاک این منطقه تغییراتی پیدا کرد. برگ‌های ویرجینیا به‌مراتب نسبت به تنباکوی اسپانیایی‌ای که در منطقۀ کارائیب کشت می‌شد، نازک‌تر و سبک‌تر بودند. همین نازکی و سبکی سبب گردید که به‌سرعت به محبوبیت بالایی دست یابد و میزان کشت و تولیدش بیشتر شود. محبوبیت توتون ویرجینیا امروزه به‌حدی رسیده است که از آن به‌عنوان پرمصرف‌ترین تنباکوی جهان یاد می‌کنند.

 

توتون ویرجینیا تا سال‌های متمادی از طریق جریان عادی هوا، روش کلاسیک Air-Curing، خشک می‌شد. برگ‌ها را از سقف آویزان می‌کردند و طی بازۀ ۴۰ تا ۶۰ روزه خشک می‌کردند. در اواسط قرن نوزدهم، روش جدیدی به نام ‌Flu-Curing پدید آمد و به‌صورت نزد کشاورزان رایج شد. محبوبیت این روش به‌قدری بالا رفت که اکثر کشاورزان روش Air-Curing  را کنار گذاشتند و به روش Flu-Curing روی آوردند. در این روش، با کنترل گرما و رطوبت انبار با استفاده از خشک‌کن، برگ‌های توتون را در حدود ۵ روز خشک می‌کردند. توتون‌های Air-Cured هیچ قندی نداشتند و باعث خشکی دهان می‌شدند، اما در روش Flu-Curing قند طبیعی برگ توتون حفظ می‌شود و در نتیجه هم طعم بهتری دارد و هم کمتر گلو را تحریک می‌کند.

 

خیلی از افراد به اشتباه گمان می‌کنند توتون ویرجینیا فقط یک نوع برگ خاص است و آن را با رنگ زرد روشن می‌شناسند. این تصور کاملاً اشتباه است. از نژاد ویرجینیا بیش از ۱۰۰ نوع برگ توتون مختلف وجود دارد و کشت می‌شود. و هر کدام از آن‌ها بسته به نوع خاک، نوع آب‌وهوا، نوع کشت، نوع کود، زمان برداشت و غیره متفاوتند و هر کدام طعم، میزان قند طبیعی، میزان نیکوتین، ضخامت و رنگ متفاوتی دارند.

 

اگر کشاورز توتون ویرجینیا را دقیقاً در زمانی که رسیده برداشت کند، آن برگ توتون رنگ زرد روشن، قند طبیعی بالاتر و طعم کمتری خواهند داشت. به این نوع اصطلاحاً Filler Virginia می‌گویند. اما اگر کشاورز بیشتر صبر کند و توتون بیش‌ازحد رسیده باشد، رنگ تیره‌تر (مایل به نارنجی)، قند طبیعی کمتر و طعم بیشتری خواهد داشت. به این نوع اصطلاحاً Flavour Virginia یا ویرجینیای طعم‌دهنده می‌گویند. این مدل نزد اهالی پیپ به نام Red Virginia نیز شناخته می‌شود. استفاده از هر نوع توتون ویرجینیا وابسته به سلیقه و انتخاب Blender / ترکیب‌کننده و یا مصرف‌کننده است. هر نوع از این‌ها کاربرد متفاوت خاص خود را دارند.

دیدگاه‌ها