توتون ویرجینیا بیش از ۱۰۰ نوع متفاوت دارد. این نژاد دانۀ تنباکو قریب به 400 سال پیش وارد این منطقه شد. و هر کدام از آنها بسته به نوع خاک، نوع آبوهوا، نوع کشت، نوع کود، زمان برداشت و غیره متفاوتند و هر کدام طعم، میزان قند طبیعی، میزان نیکوتین، ضخامت و رنگ متفاوتی دارند.
بیشتردر صنعت دخانیات و تولید سیگار راههای متنوعی برای فرآوری و تولید سیگارهای بسیار سبک وجود دارد. سه راه متداول در این باره وجود دارد. یک، ایجاد سوراخهایی روی فیلتر تا جریان هوای بیشتری وارد شود. دو، اسانسها و آروماهایی که طعم را ملایمتر میکنند. سوم، استفاده از توتونهایی که نیکوتین پایینی دارند.
بیشتریکی از روشهای مرسوم برای خوشمزهترکردن سیگار، برشتهکردن یا رستکردن توتون است. با حرارت یکدقیقهای، واکنش شیمیایی مایارد اتفاق میافتد و طعم توتون از حالت خامی درمیآید و نت طعمی کاراملی و دودی پیدا میکند. طی این فرآیند نیکوتین بیشتری نیز آزاد میشد. یکی از مشهورترین سیگارهای برشتهشده برای لاکی استرایک است.
بیشترتنباکو برای آنکۀ به مرحله کشیدن برسد به خشککردن و پختن احتیاج دارد. معمولاً از این روشها برای خشککردن تنباکو استفاده میکنند: خشککردن با هوا، خشککردن با نور خورشید، خشککردن با حرارت مستقیم و خشککردن با حرارت غیرمستقیم.
بیشترسیگارکشیدن یکی از روشهای مصرف نیکوتین است. روشهای دیگری نیز وجود دارند. از جمله جویدن برگ توتون، سیگارهای الکترونیکی که حاوی مایع نیکوتیناند، روش IQOS که تنباکو را فقط گرم میکند، و روش سنتی قلیان
بیشترتنباکوها بسته به بذر، کشت، طعم، رنگ، سبکی و سنگینی و غیره انواع متنوعی دارند. در این مقاله درباره چند دسته تنباکو بحث میشود: معطر، ویرجینیا، برگپهن بارلی، کوروجو، کریولو، دوکا، سوماترا، هابانو، لاتاکیا، اورینتال یا شرقی، پریک، شید و توک لائو.
بیشتر